4shared
De Jeugd
Logo NGF Jeugd

Wedstrijdinformatie

IMG_0448

Heb je net je eerste les gehad of al een mooie handicap? Dat maakt niks uit, want aan onze jeugdwedstrijden kunnen alle jeugdleden meedoen!

En als je 14 jaar of ouder bent en je handicap is 11.4 – of lager – dan mag je ook met andere wedstrijden op Almeerderhout meedoen, zoals de reguliere (‘volwassen’) maandbekers en clubkampioenschappen. Ben je jonger dan 14 jaar, maar heb je een handicap van 6 – of lager – dan mag je ook aan de  clubkampioenschappen voor volwassenen meedoen.

SuperSix

De SuperSix is een uitwisselingswedstrijd tussen zes verenigingen, waaronder Golfclub Almeerderhout. Je ontmoet sportieve meiden en jongens van andere clubs die net zo gek van golf zijn als jij!

Iedere vereniging organiseert één keer per jaar een SuperSix-wedstrijd. Je kunt je hiervoor inschrijven als je minimaal clubhandicap 54 hebt. Het inschrijfgeld is € 10,00 per wedstrijd. Je speelt de wedstrijd en drinkt en eet na afloop iets lekkers met elkaar. Het maximum aantal deelnemers per club is 15.   De SuperSix wedstrijden staan in de wedstrijdkalender elders op deze site. Twee weken voor iedere wedstrijd krijg je een mailtje van de jeugdcommissie waarop je kunt reageren om in te schrijven.

De 4 categorieën:

Cat. 1: Handicap 0-12,0 18 holes netto strokeplay (wit/blauw)

Cat. 2: Handicap 12.1–24.0 18 holes stableford (geel/rood)

Cat. 3: Handicap 24.1-36.0 9 holes stablefort (rood)

Cat. 4: Handicap 36.1-54 9 holes stablefort (oranje)**

** Per wedstrijd kan de organiserende club bepalen of de wedstrijd van Categorie 4 op de grote baan of de Par 3 baan wordt gespeeld.

Na iedere SuperSix wedstrijd worden per categorie bekers uitgereikt aan de nummers 1, 2 en 3. Alle uitslagen tellen mee voor het totaalklassement. Na afloop van feestelijke slotwedstrijd neemt de winnaar de wisselbeker mee naar het eigen clubhuis.

Is iets niet helemaal duidelijk? Of: wil je nog anders weten? Mail de jeugdcommissie gerust! Het is namelijk niet de bedoeling dat jeugdleden of ouders zelf contact opnemen met de organiserende club.

Wil je het wedstrijdreglement nog eens nalezen, klik dan op de volgende link:  SuperSix reglement versie 2016

 

 

 

De Jeugd Golf Club Almeerderhout