4shared
Jeugd
Logo NGF Jeugd

Trainingsprogramma’s

De trainingsprogramma’s voor de jeugd zijn er voor iedere leeftijd en elk niveau. Wil je gewoon een lekker in beweging zijn of heb je ambities om een topspeler te worden? Kies het trainingsprogramma dat bij je past!

Superguppies

Golf voor de allerkleinsten in de leeftijd van 4 tot en met 6 jaar
De Superguppies maken spelenderwijs kennis met golf. Ze gaan met elkaar oefenen en spelen en zijn lekker buiten bezig. Elke groep van zes Superguppies heeft één speciale golfprofessional (trainer). De Superguppies trainen op zaterdagochtend of donderdagmiddag.

Trainingsschema jeugd 2021-2022

Golfbasics

Golf voor kids die in eigen tempo wil leren golfen
De kids maken kennis met golf, leren de golftechniek en gaan die in het spel gebruiken. Elke groep van zes deelnemers heeft één golfprofessional (trainer). De trainingen zijn om de twee weken op zondagmorgen.

Trainingsschema jeugd tot mei 2021

Trainingsschema jeugd vanaf mei 2021

GolfXtra

Golf voor de meer fanatieke spelers
Trainingen met de groep, zelf oefenen, spelen van wedstrijden. Hier draait het om een betere golfer worden. Elke groep van vier deelnemers heeft één golfprofessional (trainer). De trainingen zijn op donderdagavond en vrijdagavond met wekelijkse bijeenkomsten. Er is nog plaats op de vrijdag.

Trainingsschema jeugd tot mei 2021

Trainingsschema jeugd vanaf mei 2021

Fysieke trainingen

In de winter lekker met elkaar sporten
Naast de golftrainingsprogramma’s is er in de wintermaanden ook weer het fysieke trainingsprogramma. De kids gaan dan lekker met elkaar sporten. Om ze sterker en beweeglijker te maken, gericht op golf. De trainingen zijn in het supermoderne sportcomplex naast de Topsport hal in Almere. Emiel van Zeventer (sport & fysiotherapeut) is hiervoor de trainer.

Trainingsschema jeugd tot mei 2021

Trainingsschema jeugd vanaf mei 2021

Kosten
De kosten van de trainingsprogramma’s voor de jeugd worden gelijk verdeeld tussen de deelnemer en de club. Ieder betaalt de helft!

Het golfseizoen bij de jeugdopleiding loopt van september t/m juni. Op elk moment instappen is altijd mogelijk. De bijdrage wordt dan evenredig berekend.

Deelnemersbijdrage:

– Superguppies: € 240,–
– Golfbasics: € 265,–
– GolfXtra: € 500,–

Als een jeugdspeler nog in het eerste deel van het ‘opleidingstraject’ is kan hij/zij nog niet op de grote golfbaan spelen. Er is nog geen baanpermissie. Dan betaalt de speler alleen de eigen bijdrage aan het trainingsprogramma.

Heeft de jeugdspeler in het trainingsprogramma de baanpermissie behaald, dan moet hij/zij ook betalen voor het speelrecht voor het gebruik van de baan.

Proefles

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan per e-mail aan voor een gratis proefles, zonder verplichtingen! 

 

Materiaal

Geen eigen materiaal? Geen probleem! De club leent voor € 75 een (beperkt) aantal goede leensets uit.  De speler mag de set het hele seizoen bij zich houden om te oefenen op de oefenfaciliteiten.