4shared
Jeugd
Logo NGF Jeugd

Jeugd Kick off op 4 april gaat NIET door

15 maart 2020
Door de storm kon de Jeugd Kick off op 29 februari niet doorgaan en is toen verplaatst naar zaterdag 4 april 2020. Maar ook deze keer gaat de Kick off niet door! Want door de corona-maatregelen is de golfbaan tot 6 april gesloten. 

Het is nog niet duidelijk of de Kick off op een andere datum wordt gehouden.

Jeugd & Familie Inloopavonden op vrijdag

14 maart 2020
Even lekker golfen met je vrienden en vriendinnen? En willen je ouders ook nog spelen? Dat kan!
Kom dan vanaf vrijdag 8 mei op elke vrijdag naar de Jeugd & Familie inloopavond.

De start is om 18.00u. Als je wilt kun je daarna nog met elkaar lekker eten. Zet de inloopavonden vast in je agenda!

Corona: trainingen en wedstrijden gaan NIET door, baan gesloten!

15 maart 2020
Nederland is de greep van het coronavirus.  Om de verspreiding van het virus tegen te gaan heeft het bestuur vandaag besloten dat alle wedstrijden, groepstrainingen en bijeenkomsten NIET door mogen gaan. Ook zijn de baan en alle oefenfaciliteiten volledig gesloten. Deze maatregelen duurt tot tenminste 6 april 2020. Kortom, geen golf tot die tijd!

Kick Off van zaterdag 29 februari afgelast

27 februari 2020
Het heeft erg veel geregend de laatste tijd. En ook zaterdag 29 februari is er weer regen op komst. De golfbanen liggen er niet goed bij en zijn nu zelfs gesloten. Zaterdag zal dat waarschijnlijk ook zo zijn. Daarom gaat de Jeugd Kick Off van zaterdag 29-2 helaas niet door!

Maar gelukkig is er wel een nieuwe datum! De Jeugd Kick Off is verplaatst naar zaterdag 4 april 2020.  Zet deze datum vast in je agenda!

Doe mee aan de Jeugd en Familie Enquête 2020!

25 februari 2020
Jeugd- en familiegolf is heel belangrijk voor de club. De Jeugd en Familie Commissie heeft als speerpunt om het aantal jeugdgolfers te laten groeien. Daarom deze oproep aan alle leden van Almeerderhout: Wilt u helpen door een online enquête in te vullen? Het is maar een kleine moeite! Zo laat u weten hoe u aankijkt tegen jeugd- en familiegolf. Met uw inbreng draagt u bij om jeugd- en familiegolf op de club nog aantrekkelijker te maken. Vast bedankt voor uw hulp!

Vul hier de enquête in!

Programma Jeugd Kick Off 29 februari 2020 (en aan-/afmelden)

15 februari 2020

Het programma voor de Jeugd Kick off op zaterdag 29 februari is compleet. De Kick off is voor alle jeugdleden én hun ouders. En jullie kunnen samen golfen! Het begint om 13.30 uur en eindigt na het eten.

We rekenen erop dat jullie allemaal meedoen én je ouders meenemen! En vergeet niet, elk jeugdlid dat naar de kick off komt krijgt een leuk cadeau!

Je kan je onderaan dit bericht aanmelden voor de Kick off. Je kan je daar ook afmelden als je ècht niet kan komen. Lees verder

Save the date! Golfkamp op 30-31 mei 2020

01 februari 2020
Het jaarlijkse super Golfkamp is dit jaar in het Pinksterweekend, op 30 en 31 mei. Vanaf 7 jaar kun al meedoen en vanaf 10 jaar kun je ook blijven slapen. Blokkeer dit weekend vast in je agenda zodat je erbij kunt zijn!

Het programma voor het weekend is boordevol leuke, spannende, uitdagende en sportieve activiteiten. En natuurlijk gaan we ook met golfballen en clubs aan de slag. Lees verder

Andere opzet jeugdwedstrijden in 2020

18 januari 2020
Dit jaar zijn er minder wedstrijden voor de jeugd dan vorig jaar omdat het aantal deelnemers terugloopt. Daarom zijn er in 2020 geen aparte maandbekerwedstrijden meer voor de jeugd. De maandbekerwedstrijden voor volwassenen (voor categorie 1 vanaf hcp 12 en categorie 2 voor hcp’s van 36 tot 12) zijn dit jaar gemixte wedstrijden voor volwassenen en voor de jeugd vanaf 14 jaar. Natuurlijk moeten alle deelnemers (ook de jeugd) voldoen aan de hcp-categorieën. Voor de andere jeugdgolfers komen er wedstrijden tijdens de trainingsmomenten als onderdeel van het jeugdlesprogramma.

Ook zijn in 2020 de clubkampioenschappen voor de jeugd samengevoegd met de clubkampioenschappen voor volwassenen. Maar het clubkampioenschap Matchplay blijft wel apart! De clubkampioenschappen zijn in meerdere categorieën. Het jeugdlid met de beste score in een categorie wordt de Jeugdkampioen in die categorie. Het jeugdlid met de beste score in categorie 1 wordt de Jeugd Clubkampioen.

We nodigen alle jeugdleden uit om in 2020 mee te doen aan de clubwedstrijden! Kijk voor de wedstrijdkalender op de ledenpagina’s (E-Golf4U) van Almeerderhout.

Programma Kick-off Jeugdgolf Almeerderhout 2020 – 29 februari

18 januari 2020
Op zaterdag 29 februari trappen we voor alle jeugdleden én hun ouders het golfjaar 2020 af! Het programma begint om 13.00 uur en duurt de hele middag. Daarna gaan we met z’n allen eten. Het programma start met een ruilbeurs. Hier kunnen ouders en kids golfspullen ruilen of tegen een piepklein prijsje kopen, zoals te kleine golfkleding en -schoenen, clubs, tassen en andere golfattributen. Daarna is er sport & spel, voor de jeugd én voor de ouders! Vervolgens legt Marcel Aldewereld, de voorzitter van de Jeugdcommissie, de plannen voor 2020 uit. En Marcel onthult de nieuwe jeugdmascotte. Hoe gaat onze mascotte heten? Dat bepalen jullie in een prijsvraag! Kom allemaal naar de kick-off!

Nieuwjaarsreceptie op zondag 12 januari

7 januari 2020
Zondagmiddag 12 januari om 16.00 uur is in het clubhuis de Nieuwjaarsreceptie. Een mooie gelegenheid om met elkaar te kijken naar het  aankomende golfjaar en om nog een keer terug te kijken naar 2019. De leden van de Jeugdcommissie willen dan ook graag veel jeugdleden persoonlijk een mooi golfjaar 2020 wensen. Ook worden dan de prijzen voor de Jeugdgolfer van het Jaar en de Presidentscup voor de Jeugd uitgereikt. Alle reden om allemaal naar de Nieuwjaarsreceptie te komen. Tot dan!

IJspret voor jeugdgolfers

27 december 2019
Op vrijdag 27 december hebben heel wat jeugdleden de golfclubs in de tas laten staan en zijn lekker gaan schaatsen! Er was wat lokale vorst op de Brink in Laren zodat de Almeerse jeugd daar ijspret kon beleven. Golfpro Margriet was die middag uit haar natuurlijke rol gestapt en had het schaatsfestijn georganiseerd. Namens alle enthousiaste deelnemers met rode wangen: bedankt Margiet :-)!

 

Save the date: 29 februari 2020 Kick off Jeugdgolf Almeerderhout

13 december 2019
Op zaterdag 29 februari 2020 trappen we voor de jeugd het golfjaar 2020 af! Dat is kort in het nieuwe jaar, midden in het lesseizoen en ruim voor de start van het nieuwe golfseizoen. Het gaat een prachtige dag worden met leuke activiteiten voor jong én oud(er), de presentatie van de jeugdactiviteiten in 2020 door de jeugdcommissie, een ruilbeurs van (jeugd)golfspullen en natuurlijk lekker golfen. We rekenen op de komst van àlle jeugdleden én hun (groot)ouders! Blokkeer daarom vast de datum in je agenda! Meer informatie over de Kick off 2020 volgt later.

Volle baan bij Glow in the dark wedstrijd

13 december 2019
Op vrijdagavond 13 december was de bijzondere Glow in the dark avondwedstrijd. Na het eten gingen 35 kids, behangen met glow in the dark versieringen de donkere par 3 baan op. Op de tee-boxen stond een klein lantaarntje en lichtstaafjes gaven de greens aan. De vlaggenstokken waren met kleurige lampjes versierd. En op de tee lag een lichtgevende golfbal. Tee shots waren makkelijk te volgen door de lichtstrepen die de bijzondere ballen door de lucht trokken. Ondanks dat de ballen licht gaven, was het goed raken nog best moeilijk! In het donker golfen is toch een heel ander spelletje dan overdag. Na de wedstrijd konden de kids in een sfeervol en schaars verlicht clubhuis lekker uitpuffen en terugkijken op een geweldig avond!

 

Fysieke trainingen gaan weer van start

31 oktober 2019
Naast de golftrainingsprogramma’s is er in de wintermaanden ook weer het fysieke trainingsprogramma. Emiel van Zeventer (sport & fysiotherapeut) is hiervoor de trainer. Je gaat dan lekker met elkaar sporten. Stimuleer en motiveer elkaar om het maximale uit de trainingen te halen, om je zo  sterker te maken, je makkelijker te laten bewegen en dat allemaal gericht op de golf! De trainingen zijn in het supermoderne sportcomplex naast de Topsport hal in Almere.

Bekijk hier de data van de trainingen.