4shared
De Jeugd
Logo NGF Jeugd

Inleveren Wedstrijd- en Qualifying kaarten

Van de Handicapcommissie:

Sinds 2015 is de regel ingesteld dat iedereen zijn Qualifying kaarten zelf bewaart. Alleen de wedstrijdkaarten worden nog door de club achtergehouden. Jeugd t/m 18 jaar is hierop een uitzondering, zij leveren wel alle qualifying- en wedstrijdkaarten in.

Waarom moet de jeugd hun kaarten wel inleveren?

Ten eerste zitten vele jeugdleden nog in een leerproces over hoe met Qualifying kaarten om te gaan. Wij proberen hen daarmee te helpen. Ten tweede spelen vele jeugdleden wedstrijden op andere banen.

 Zoals hierboven beschreven: wedstrijdkaarten worden door de club bewaard. Behalve de kaarten gespeeld op NGF-wedstrijden, deze houdt de NGF zelf in bewaring. Deze kaarten hoef je niet zelf in te voeren, dat doen wij voor je.

Een andere reden is dat wij vaak, maar niet altijd, via internet de scores krijgen doorgestuurd. Daar gaat wel eens iets fout. Ter controle daarop vragen wij jullie de kaarten in te leveren.

Let wel: wij zijn er altijd van op de hoogte dat je een wedstrijd op een andere baan speelt.

Een juiste handicap opgeven, is bij het spelen van wedstrijden verplicht. De home course houdt je handicap bij en geeft regelmatig een update door aan de NGF. Met andere woorden: als jij je kaarten niet inlevert of niet juist invoert, krijgt de NGF van de club de verkeerde handicap door. Dit kan leiden tot diskwalificatie bij een wedstrijd.

Jullie zijn, naast het spelen, druk met vele andere zaken. Om te voorkomen dat er fouten in je handicap sluipen, heeft de handicapcommissie bepaald dat de jeugd zowel wedstrijdkaarten als alle qualifying kaarten moet inleveren. Belangrijk: voer deze wel eerst zelf in in de computer!!

De kaart stop je dan vervolgens in de lade van de handicapcommissie in het kastje rechts van de receptie.

Handicapcommissie

De Jeugd Golf Club Almeerderhout